voorpagina oc q magazine februari 2023 editie nummer 22

We staan nu midden in de start van een nieuw tijdperk. Wat vorige eeuw nog sciencefiction was, is vandaag de dag realiteit. Een realiteit waarin het gebruik van Artificiële Intelligentie (AI) tot het dagelijkse leven is doorgedrongen. Dit met een blijvende en toenemende rol in ons menselijk bestaan.

In OC-Q Magazine zijn we vorig jaar begonnen met aandacht voor Artificiële intelligentie. Op beperkte wijze hebben we het het toen ook al in OC-Q toegepast. Inmiddels hebben we de mogelijkheden die AI biedt bij het maken van het magazine volledig omarmt. Deze februari editie is daar het eerste resultaat van. En vanaf nu is OC-Q primair AI generated

Wij als redactie zijn bijzonder enthousiast over de verbazingwekkende mogelijkheden die AI brengt. Maar wij zijn ons ook bewust over de keerzijde van het gebruik van AI bij het schrijven van teksten en maken van content. Daarom introduceren wij drie labels waarmee aangegeven wordt hoe de content tot stand gekomen is. Rechts van deze tekst zie je de eerste toepassing van één van de labels. Meer hierover kan je lezen in deze editie van OC-Q.

Peter Klink
Management OCMN

Veel leesplezier, dit is de link naar het magazine
[ of copy / paste zie.oc-q.nl/februari2023 ]

Peter Klink Management OCMN
Chantal Oosterbeek Hoofdredacteur OC-Q