Op basis van onze ervaring zijn dit de zeven beste tips en tricks waarmee je de meeste impact maakt.

1) MAAK EEN SERIE

Je kan in vier edities publiceren. Benut dat met een vervolgverhaal. Deel je content op in 3 publicaties. Maand-1, maand-2, maand-3 In maand-4 ben je dan snel klaar want daar kan je dan de drie delen als één verhaal bundelen en publiceren. (Dit wordt het zogenaamde "bewaarexemplaar" met eigen unieke URL / link).

2) MAAK SPREADS

Dit zijn 2 aaneensluitende pagina's. Deze worden voorzien van een unieke URL. Bij het delen komt dan altijd alleen jouw publicatie in beeld op ieder device. (Je bent niet beperkt tot 2 pagina's, maar denk in even aantallen, 2, 4, 6 pagina's)

3) MEER MINDER VEEL

Meer beeld, minder tekst, veel witruimte. Probeer niet alles "vol" te schrijven. Gebruik korte alinea's en licht "quotes" uit. De meeste mensen scannen de tekst en nemen op basis daarvan een besluit om door te lezen of contact op te nemen.

4) BENUT MEER RUIMTE

Is veel tekst noodzakelijk? Deel dit dan op in 2 of 3 kolommen per pagina en verdeel het over meerdere pagina's. Kan je 2 pagina's vullen, verdeel het dan over 4 pagina's.

5) LEESBAARHEID EN LETTERTYPE

Wees niet te creatief met lettertypes. Richt je op de leesbaarheid. Onze ervaring is dat type Cisco Sans met minimaal 12px online als het best leesbaar ervaren wordt. Kies je voor een serif lettertype, dan is Lora een prima keuze, dat is het lettertype dat je nu ziet in deze tekst.

6) ZET VIDEO IN

Heb je video's op Youtube staan? Deze kunnen in het magazine ingesloten worden bij jouw publicatie. Heb je geen video maar wil je een introductievideo maken, dat kan in de OCMN Studio (aanvullend tarief).

7) BOODSCHAP EN CALL TO ACTION

Vat in één kopregel of quote samen voor wie je wat vertelt, welk probleem je oplost of voordeel je biedt. En wees duidelijk over waar en waarom men contact met jou op moet nemen, de "call to action".